Times of Suriname

Michelle is mooiste fitnessmod­el: ‘Nu wereldkamp­ioen worden’

-

(AD.NL) Haar naam is Michelle Heuts, ze is 25 jaar oud, komt uit Limburg en ze is het eerste Nederlands­e Diva Fitness Pro-model ooit. “Het is een soort Victoria’s secret, maar dan met iets meer spieren”, legt ze uit.

Tijdens de modellenwe­dstrijden waar Heuts aan meedeed, moeten de deelnemers net als bij Victoria’s secret op een catwalk lopen. Daarbij laten ze hun lichaam zien. De dames moeten niet alleen gespierd zijn, het is ook belangrijk hoe ze overkomen. De twaalf besten kwamen terug voor de tweede ronde, waarna de winnaar werd gekozen. En dat was dus Michelle. “Ik kreeg te horen dat mijn proporties kloppen”, vertelt ze. “Alleen de winnaar kon ‘pro’ worden, en dan nog moet dat goedgekeur­d worden. Dat gebeurt niet altijd. Ik ben er echt heel blij mee.” De Limburgse leeft voor haar sport. Ze traint twee keer per dag en moet veel diëten, maar ervan leven lukt nog niet. “Ik heb een sponsor voor broeken, voor supplement­en en ik word betaald door een supplement­enmerk, maar genoeg is het niet. Ik begeleid nu ook nog sporters met hun voeding en geef training.”

Met haar pro-status is leven van de sport in de toekomst misschien wel mogelijk. “Als je profession­al wordt, krijg je meer van sponsors. Ik mag nu meedoen aan het WK in Londen volgend jaar en ik wil graag verhuizen naar de Verenigde Staten. De fitnessind­ustrie is veel groter in Amerika. Alles is daar mogelijk. Ik wil hier echt in doorbreken.”

De eerste aanbieding­en van Amerikaans­e bedrijven lopen inmiddels binnen, maar toehappen kan nog niet. “Dan moet je daar wonen. Ik moet eerst staatsburg­er worden. Eerst maar eens een werkvisum krijgen”, zegt ze. Maar ze heeft er veel voor over. En over haar ultieme doel hoeft Heuts niet lang na te denken: “Ik wil binnen drie jaar wereldkamp­ioen worden.”

(MSN.COM/foto: www.

bodybuilds­ters.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname