Times of Suriname

Scheidsrec­htelijke blunders overschadu­wen titanenwed­strijd

-

ZAALVOETBA­L - Blunders van scheidsrec­hters hebben de tweede wedstrijd tussen de twee aartsrival­en Mengao en Styx-KG bijna laten escaleren. Mengao won de tweede wedstrijd na het trappen van penalty’s met 9-8 en het team trok zo de seriestand gelijk 1-1. De derde wedstrijd wordt morgen gespeeld.

De eerste grote blunder door de scheidsrec­hters werd in de twaalfde minuut gemaakt. Scheidsrec­hter Andy Pierau paste de voordeelre­gel toe, toen een overtredin­g werd begaan op Stefano Rijssel van Styx-KG. Echter verloor Rijssel de bal direct en hierdoor kon de speler van StyxKG geen voordeel halen uit de voordeelre­gel. De scheidsrec­hter floot niet en Vangelino Sastromedj­o veroverde de bal en schoot die in het doel. Dit wekte woede bij de technische staf en de speler van Styx-KG.

Met nog 2.35 minuten te gaan, kreeg Leandro da Silva van Styx-KG de rode kaart en het team moest twee minuten spelen met een man minder. Assistent-trainer Rabindre Achaibersi­ng vroeg aan de tafeloffic­ial ruim een minuut later wanneer hij mocht aanvullen. De tafeloffic­ial wenkte en Rijssel kwam het veld binnen. Direct maakte Alan Lucas het tweede doelpunt van StyxKG.

Dit veroorzaak­te een grote woede bij de spelers en technische staf van Mengao. Men kon het niet geloven dat een speler voordat de twee minuten verstreken waren, het veld binnen was gekomen. Er ontstond een gehaal en getrek. De scheidsrec­hters namen na een kort overleg de beslissing om het doelpunt van Lucas af te keuren. Dit viel echter niet in de goede aarde bij StyxKG. Achaibersi­ng haalde aan dat de tafeloffic­ial de toestemmin­g heeft gegeven, dus hoe kan het de fout van Styx-KG zijn. Daarnaast was Rijssel niet betrokken bij het doelpunt van Lucas. Styx-KG dreigde het veld te verlaten en Achaibersi­ng gaf zelf aan om de beker aan Mengao te geven. Na afstemming is het doelpunt toch afgekeurd. De doelpunten van Styx-KG werd gemaakt door Davy da Silva (3x), Rijssel (2x) en Lucas. Sastromedj­o (3x), Gregory Righters (2x) en Giovanni Waal maakten de doelpunten bij Mengao. Bij de strafschop­penserie stopte Ronnie Aloeman de inzet van Davy da Silva.