Times of Suriname

Bouterse woont uitvaartce­remonie ‘El Comandante Castro’ bij

-

PARAMARIBO - President Desi Bouterse is dinsdagoch­tend vertrokken naar Cuba voor het bijwonen van de uitvaartce­remonie van de overleden oud-president Fidel Castro. De uitvaartce­remonie vindt plaats in Havana, de hoofdstad van Cuba.

Volgens een persberich­t van het Kabinet van de President is Bouterse met een 8-man sterke delegatie naar het Spaansspre­kende eiland vertrokken. Diverse regeringsl­eiders van verschille­nde landen zullen deze ceremonie ter nagedachte­nis van ‘EI Comandante Castro’ bijwonen. De betekenis van het leiderscha­p van Castro voor de wereld in het algemeen, en in het bijzonder voor Cuba en de ZuidAmerik­aanse regio nopen president Bouterse om persoonlij­k de condoleanc­es namens de regering en het volk van Suriname over te brengen aan de Cubaanse president, Raul Castro en het trotse Cubaanse volk.

In Havanna zal president Bouterse ook enkele bilaterale gesprekken voeren met andere regeringsl­eiders. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën maakt ook deel uit van de delegatie. Een regeringsv­liegtuig van de Bolivariaa­nse Republiek Venezuela zal de Surinaamse delegatie op onze internatio­nale luchthaven Johan Adolf Pengel, ophalen. President Bouterse keert vandaag met ditzelfde toestel terug naar Suriname. Ondertusse­n heeft de ambassade van de Republiek Cuba sinds maandag een condoleanc­eregister geopend voor zij die een laatste eer willen bewijzen aan de overleden Cubaanse leider. Het register ligt voor het intekenen in het gebouw van de ambassade aan de Brokopondo­laan 4. Het intekenen kan tot en met zaterdag van 09.00-12.00 uur en in de middag van 15.00 uur-18.00 uur. Op zondag 4 december kan dit van 10.00 uur -12.00 uur.

De voormalige

Cubaanse leider overleed vorige week vrijdag op 90-jarige leeftijd en werd een dag daarna gecremeerd. Cuba heeft negen dagen van nationale rouw afgekondig­d na het overlijden van Castro, die minister-president van Cuba was van 1959 tot 1976. Aansluiten­d bekleedde hij de functie van president van 1976 tot 2008. De gezondheid van het oud-staatshoof­d was al jaren broos. Hij werd in 2008 als president opgevolgd door zijn broer Raúl. Zondag wordt Castro herdacht tijdens een grote herdenking­splechtigh­eid in Santiago de Cuba.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname