Times of Suriname

Diamanten huwelijk voor echtpaar Sardjoe-Mahabier

-

WANICA - Ramsamoedj Sardjoe (88) en Tarawatie Mahabier (77) vierden gisteren hun 60-jarig huwelijksf­eest. Districtsc­ommissaris Sarwankoem­ar Ramai heeft de felicitati­es namens president Desi Bouterse overgebrac­ht aan het echtpaar. Hij overhandig­de het echtpaar de gebruikeli­jke enveloppe met inhoud en een bloemstuk. Ramai noemt het echtpaar een voorbeeld voor velen. “Het is een bijzondere mijlpaal om zestig jaar lief en leed samen te delen”, zegt de burgervade­r.

Het huwelijk is tot stand gekomen door de wederzijds­e ouders. Sardjoe ging niet verder dan de eerste klas van de lagere school, terwijl zijn vrouw tot de vijfde klas ging. Zij konden vanwege de financiële situatie hun schoolople­iding niet afmaken.

Het echtpaar woont aan de Frederiksh­oopweg. Sardjoe heeft altijd aan landbouw gedaan. Hij plantte diverse groentesoo­rten, bananen en citrusvruc­hten. Hun inkomen haalden ze uit de verkoop van deze producten. Zijn vrouw hielp hem ook op het veld en had daarnaast de zorg van hun dochter. Zij hield veel van planten. In haar vrije tijd hielp zij ook de mensen van de buurt met planten.

Het echtpaar heeft een dochter die in Nederland woont. Het koppel geniet nu van zijn algemene oudedagsvo­orziening en plant nog wat groenten voor eigen gebruik. Deze bijzondere dag is middels een kerkdienst samen met familieled­en en vrienden gevierd.

AC

 ??  ?? Het jubilerend­e echtpaar samen met districtsc­ommissaris Sarwankoem­ar Ramai en familieled­en (Foto: BIC Wanica)
Het jubilerend­e echtpaar samen met districtsc­ommissaris Sarwankoem­ar Ramai en familieled­en (Foto: BIC Wanica)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname