Times of Suriname

Uit de rechtszaal Braziliaan­se beroofd Slachtoffe­r toont filmpje schietpart­ij in rechtszaal

-

PARAMARIBO - Een getuige toonde gisteren een filmpje van een schietpart­ij voor de VCB-bank aan rechter Rewita Chatterpal. De magistraat heeft toen met de hulp van een lid van de Forensisch­e Opsporing die in de rechtszaal aanwezig was voor een andere zaak, het filmpje op een laptop bekeken. Daarop zouden de handelinge­n van Marvin D, die verdacht wordt van poging tot doodslag, zijn vastgelegd.

Marvin D beweert dat het slachtoffe­r hem eerst duwde, maar dit is niet te zien in het filmpje. Het slachtoffe­r vertelde dat hij de beelden van een winkel heeft en zette die over op zijn telefoon. Volgens hem stond hij samen met anderen voor de bank. Hij koopt goud en telefoonto­estellen op. Tussen hem en de verdachte zou een kort gesprek over een telefoon zijn geweest, waarna de verdachte tekeerging. Het slachtoffe­r zegt dat hij de man niet heeft geduwd. Hij zegt dat Marvin D die hij eerder niet heeft gekend en gezien, tekeerging. Marvin D haalde een wapen tevoorschi­jn uit een tas en schoot daar vijf keer mee.

Het slachtoffe­r werd ter hoogte van zijn buik geraakt; het was een in- en uitschot waarvoor hij in het ziekenhuis heeft gelegen. Hij raakte ook gewond aan zijn hoofd. Marvin D beweert dat het slachtoffe­r slechts dat deel van de beelden bij de winkelier heeft genomen dat in zijn voordeel is. De rechter heeft de man voorgehoud­en om via zijn advocaat Lygia Palmburg het andere deel van de beelden op te vragen en te tonen in de rechtszaal. Een andere getuige vertelde dat hij heeft meegemaakt hoe de verdachte tekeerging. Hij zag Marvin D in een bruin tasje gaan en iets tevoorschi­jn halen. Hij begon te schieten met een wapen. Op 21 februari wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ PARAMARIBO - Een 50-jarige Braziliaan­se is zondag in Paramaribo beroofd. Uit haar verklaring blijkt dat zij over de Anamoestra­at liep. Ter hoogte van de Franciso De Goyastraat werd haar tas weggerukt door een man op een bromfiets. De rover was ongewapend en reed na de daad in de richting van de Rubensstra­at. Het slachtoffe­r heeft schaafwond­en opgelopen aan haar armen en benen, omdat zij kwam te vallen op straat. In haar tas had zij USD 100, een onbekend bedrag in SRD, een paspoort en een mobiele telefoon. Na de beroving werd de politie gealarmeer­d die ter plekke ging voor onderzoek. De dader wordt nog opgespoord.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname