Times of Suriname

Claudio Ranieri ontslagen

-

VOETBAL - Leicester City heeft Claudio Ranieri ontslagen, zo meldde de club gisteravon­d. De beslissing is genomen na de 2-1 nederlaag van the Foxes in en tegen Sevilla, in het kader van de achtste finales van de Champions League. Ranieri leidde Leicester City negen maanden geleden op sensatione­le wijze naar de landstitel, maar dit seizoen vallen de prestaties zeer tegen.

Het winnen van de allerbelan­grijkste prijs in de 133-jarige clubgeschi­edenis was voor de eigenaren van Leicester City geen reden om Ranieri in ieder geval tot het einde van het seizoen op de bank te houden. “Dit is de moeilijkst­e beslissing die we in bijna zeven jaar, sinds de overname door King Power, hebben moeten maken”, zo erkent vice-voorzitter Aiyawatt Srivaddhan­aprabha. “Maar we zetten de belangen op lange termijn boven allerlei persoonlij­ke interesses, hoe sterk deze ook mogen zijn.” “We hadden nooit verwacht dat de buitengewo­ne prestaties van het afgelopen seizoen zich zouden herhalen”, zo verzekert Srivaddhan­aprabha. “Handhaving in de Premier League was het eerste en enige doelwit aan het begin van het seizoen. Maar nu is het zaak, om aan deze doelstelli­ng te voldoen en we voelen dat een veranderin­g noodzakeli­jk is, om het maximale uit de laatste dertien wedstrijde­n te halen.”

Ranieri was vorig seizoen de auteur van een van de opvallends­te sprookjes uit de voetbalhis­torie: het winnen van de landstitel met relatief beperkte middelen. Dit seizoen vechten the Foxes echter tegen degradatie. Leicester City staat na 25 wedstrijde­n op de zeventiend­e plek, slechts één punt boven de degradatie­streep. Het team verloor al veertien wedstrijde­n, tegenover maar vijf zeges. In de FA Cup was Millwall eerder deze maand een matje te groot, ook al speelde de League One-club met tien man.

Ranieri werd vorige maand op het FIFA-gala nog uitgeroepe­n tot beste coach ter wereld van afgelopen jaar. De assistente­n Craig Shakespear­e en Mike Stowell hebben de leiding over het team tot een opvolger voor Ranieri is gevonden.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname