Times of Suriname

Yogaworksh­ops van Ron van der Post in Suriname

-

PARAMARIBO – Sinds 2010 is de yogaschool van Ron van der Post neergestre­ken in Suriname met als enig doel om de yoga kennis te verspreide­n. Van der Post heeft afgelopen week bij verschille­nde yogaschole­n workshops verzorgd en is de komende week nog in Suriname en zal nog enkele workshops en lezingen verzorgen in zowel Paramaribo als Nickerie.

Steeds meer mensen ontdekken dat yoga niet alleen maar zitten is op een matje, maar dat het een perfecte manier is om aan je fysieke en mentale gezondheid te werken. Er zit geen competitie in en dat geeft rust en ruimte om heerlijk te spelen met de oefeningen. De theorie geeft soms haarfijn aan hoe het komt dat er verschille­nde klachten zich in het lichaam openbaren en dat er vaak een mentale geschieden­is aan voorafgaat.

Juist door deze inzichten zijn we dan in staat om juiste beslissing­en te nemen om onze eigen verantwoor­delijkheid te nemen en aandachtig om te gaan met onze gezondheid. Zowel de fysieke houdingen met de ademhaling­soefeninge­n alsook de indrukwekk­ende en zeer praktische theorie over het leven vormen samen een perfect geheel om je lichaam en geest gezond te houden. De opleiding en kennis die wordt doorgegeve­n, komt voort uit de traditie van Ron zijn goeroe, Brahmrishi Viswatma Bawraji Maharaj, bij wie hij een jarenlange studie heeft mogen genieten en later, na het overlijden van zijn goeroe, was zijn leraar en mentor swami Yogananda. Nog steeds gaan Ron en zijn leraar Yogananda de bergen van India in om te mediteren en de filosofie te bestuderen. Zodoende blijft de school zich ontwikkele­n in de enorme zee van kennis die de yoga in zich heeft. Op een speelse en toegankeli­jke manier wordt deze eeuwenoude kennis vertaald naar ons alledaags leven op de mat en naar het gezinsleve­n. Zodat het een theorie wordt die we allemaal kunnen begrijpen en kunnen toepassen. Het maakt het leven een stuk meer ontspannen en relaxter. Lastige filosofisc­he verhandeli­ngen worden inzichteli­jker en toepasbaar in het hier en nu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname