Times of Suriname

NADAL NAAR KWARTfiNAL­E

-

TENNIS - Rafael Nadal heeft zich gisteren probleemlo­os weten te plaatsen voor de kwartfinal­es van het ATPtoernoo­i in Barcelona. De 30-jarige Spanjaard rekende af met Kevin Anderson: 6-3 en 6-4.

Nadal begon sterk aan de partij en kwam binnen de kortste keren op een 3-0 voorsprong. Mede door zijn goedlopend­e service liet hij de ZuidAfrika­an in de eerste set vrij kansloos. Ook in het tweede bedrijf was een break voldoende voor de Mallorcaan. Voor een plek in de halve finale speelt Nadal vandaag tegen de winnaar van de partij tussen talenten Alexander Zverev en Hyeon Chung. De 14-voudig Grand Slamkampio­en pakte vorige week zijn eerste titel van het jaar bij het Masterstoe­rnooi in Monte Carlo. Het betekende zijn tiende eindzege in het prinsdom, waarmee hij een record vestigde: nog nooit wist een speler tien keer hetzelfde ATP-toernooi te winnen. Deze week jaagt Nadal, die door velen wordt gezien als de beste gravelspel­er aller tijden, in Barcelona ook op zijn tiende titel. Volgende maand probeert hij hetzelfde te presteren op Roland Garros, waar hij zegevierde van 2005 tot en met 2008 en van 2010 tot en met 2014. (Nusport)

 ??  ??
 ??  ?? De 30-jarige Spanjaard Rafael Nadal heeft zich probleemlo­os weten te plaatsen voor de kwartfinal­es van het ATP-toernooi in Barcelona. (Foto: De Telegraaf)
De 30-jarige Spanjaard Rafael Nadal heeft zich probleemlo­os weten te plaatsen voor de kwartfinal­es van het ATP-toernooi in Barcelona. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname