Times of Suriname

Bollywoodv­eteraan Vinod Khanna overleden

-

Een van India’s bekendste Bollywooda­cteurs, Vinod Khanna, is overleden op 70-jarige leeftijd. Dat heeft het ziekenhuis waar hij behandeld werd gisteren bevestigd. Khanna, die in meer dan 100 Bollywoodf­ilms heeft gespeeld, had kanker en werd eerder deze maand in het ziekenhuis opgenomen, omdat zijn ziekte ernstiger werd.

Hij begon zijn carrière in 1968 en was een populaire naam in India, vooral tijdens de jaren 70 en 80 toen hij de belangrijk­ste rol speelde in een aantal Bollywoodh­its, waaronder met Amitabh Bachchan. Khanna trouwde in 1971 met Geetanjali en kreeg twee zonen, Rahul Khanna en Akshaye Khanna. In 1975 werd Khanna een discipel van Osho (Bhagwan Shree Rajneesh). In de vroege tachtiger jaren verhuisde Khanna naar Rajneeshpu­ram, Osho’s commune in de Verenigde Staten van Amerika. Daar werkte hij vijf jaar als tuinman en deed daarnaast ook de afwas. Zijn familie bleef in India achter. Door zijn afwezighei­d besloten hij en zijn vrouw uit elkaar te gaan. In 1990 huwde Khanna zijn tweede vrouw Kavita. Na een jaar verwelkomd­en zij hun zoon Sakshi en daarna hun dochter Shraddha. Vinod Khanna was de laatste jaren actief als politicus. Hij werd vier keer verkozen tot het parlement en was ooit junior minister van Buitenland­se Zaken.

Enkele films van Khanna zijn: Man Ka Meet (1968), Mastana (1970), Mera Gaon Mera Desh en Elaan in 1971, Hum Tum Aur Woh (1971), in Hera Pheri, Khoon Pasina, Amar Akbar Anthony, Zameer, Parvarish en Muqaddar Ka Sikandar Khanna speelde hij naast Amitabh Bacchan. (Bollywood.nl/Wikipedia/ Foto:Bollywood.nl )

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname