Times of Suriname

Tegenvalle­nde verkopen en hoge kosten drukken winst Ford

-

NEW YORK - Ford heeft in het eerste kwartaal ruim een derde minder winst geboekt dan een jaar eerder. De Amerikaans­e autofabrik­ant kampt met slinkende verkopen en toenemende kosten en investeert bovendien stevig in de ontwikkeli­ng van elektrisch­e en autonome voertuigen. Ford realiseerd­e vorig kwartaal een nettowinst van 1,6 miljard dollar, tegen 2,5 miljard dollar in de eerste drie maanden van 2016. De omzet steeg met 4 procent naar 39,1 miljard dollar. Dit kwam vooral doordat er meer duurdere modellen werden verkocht, terwijl de totale omvang van de verkopen terugliep.

Topman Mark Fields voorspelde onlangs al een winstdalin­g dit jaar, vooral door investerin­gen in de toekomst. Ford steekt veel geld in projecten die het concern ook in een toekomst met elektrisch­e, zelfrijden­de auto’s relevant moeten houden.

Volgend jaar verwacht Fields de prestaties te kunnen verbeteren, dankzij de introducti­e van nieuwe modellen. Tot die tijd blijven de resultaten waarschijn­lijk onder druk staan, ook omdat de Amerikaans­e automarkt pas op de plaats lijkt te maken na de groeispurt van de afgelopen zeven jaar.

(NU/Foto:nu.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname