Times of Suriname

Storing treft digitale systemen van politie in hele land

-

AMSTERDAM - De systemen van de politie zijn in het hele land getroffen door een grote storing. Daardoor kunnen agenten onder meer geen digitale bekeuringe­n meer uitschrijv­en.

Dat bevestigt een woordvoerd­er van de politie gisteren na berichtgev­ing van het AD. Onder meer het MEOSsystee­m, dat wordt gebruikt om digitale bonnen aan te maken en om kentekennu­mmers op te zoeken, werkt niet. De woordvoerd­er zegt dat agenten altijd nog papieren bonnen kunnen uitschrijv­en. “Als er een overtredin­g wordt gemaakt, kan je zeker verwachten dat je een bon krijgt.” Het is onduidelij­k wat de oorzaak van de storing is, maar volgens de politie is er geen verband met de ransomware Petya, die dinsdag veel bedrijven over de hele wereld trof. “Wij zijn niet gehackt. Onze systemen zijn ook niet gehackt.”

De politie nam voorzorgsm­aatregelen om een infectie te voorkomen; aangiftes en formuliere­n die via de site binnenkome­n worden strenger gecontrole­erd en e-mails die van buiten de organisati­e komen, kunnen vertraagd worden.

Politievak­bond ANPV klaagde vorig jaar al dat de MEOS-app vaak met problemen kampt. Agenten zouden steeds vaker hun privételef­oon gebruiken omdat de dienstsmar­tphones zeer traag zijn. (NU.nl/Foto: NU.nl)

17:40

19:20 20:00 20:45 22:30 23:15 00:45 02:25 04:00 05:45

 ??  ?? Het is onduidelij­k wat de oorzaak van de storing is, maar volgens de politie is er geen verband met de ransomware Petya.
Het is onduidelij­k wat de oorzaak van de storing is, maar volgens de politie is er geen verband met de ransomware Petya.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname