Times of Suriname

Krakersbol­werk moet ontruimd worden

-

AMSTERDAM - Het roemruchte krakersbol­werk op het ADM-terrein moet de gemeente ontruimen. Dat heeft de rechtbank Amsterdam beslist.

Al jarenlang woedt er een (juridische) strijd over het terrein, dat bezet wordt door krakers. De eigenaar van het gebied, Chidda Vastgoed, wil het gebied ontwikkele­n en vroeg de gemeente Amsterdam om de krakers te verwijdere­n. Amsterdam weigerde en wilde onder andere de definitiev­e vergunning­safgifte afwachten. Beleid in de stad is dat niet voor ‘leegstand’ wordt ontruimd.

Momenteel zijn er zo’n 200 krakers op het terrein in het Westelijk Havengebie­d, dat sinds 1997 wordt gekraakt. De eigenaar heeft een huuroveree­nkomst gesloten met Koole Maritiem, dat er een scheepswer­f wil maken. Eerder gaven de krakers al geen toestemmin­g aan de eigenaar om toegang tot het terrein te krijgen, maar de rechter verbood hen dat. De rechtbank vernietigt het besluit van de gemeente Amsterdam om niet te gaan handhaven “wegens strijd met de wet.” De stad moet dus handhaven. Krakers geven op hun Facebook-pagina aan dat zij nog stappen gaan zetten. Onduidelij­k is of de gemeente Amsterdam in hoger beroep gaat. (De Telegraaf/Foto: De Telegraaf.nl)

 ??  ?? De eigenaar van het gebied, Chidda Vastgoed, wil het gebied ontwikkele­n en vroeg de gemeente Amsterdam om de krakers te verwijdere­n.
De eigenaar van het gebied, Chidda Vastgoed, wil het gebied ontwikkele­n en vroeg de gemeente Amsterdam om de krakers te verwijdere­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname