Times of Suriname

President Venezuela dreigt met geweld na helikopter­aanval

-

VENEZUELA - De Venezolaan­se regering zegt dat een helikopter dinsdag het Hooggerech­tshof en het ministerie van Binnenland­se Zaken heeft aangevalle­n. Er werden onder meer granaten op het gerechtsho­f afgevuurd. President Nicolás Maduro sprak van een terroristi­sche aanslag. Het Hooggerech­tshof is een steunpilaa­r van het omstreden bewind van Maduro. Volgens de minister van Informatie Ernesto Villegas werden vijftien schoten afgevuurd en vier granaten gegooid vanuit de helikopter. Er vielen geen gewonden. Ooggetuige­n hoorden luide knallen.

De helikopter bestookte volgens de regering beide panden terwijl Maduro op de staatstele­visie een toespraak hield. Een piloot van de politie, Oscar Pérez, heeft ondertusse­n op sociale media een oproep gedaan ‘in opstand te komen tegen de tirannie van Maduro’. Op foto’s is te zien hoe hij uit de helikopter zwaait met een vlag met de tekst ‘Vrijheid’.

Pérez verscheen in de sociale media in een video waarin hij geflankeer­d wordt door vier gemaskerde en gewapende mannen in militaire kleding. Het is een plicht je te bevrijden van deze corrupte regering, zei Pérez. Maduro reageerde woedend en zei dat er veel slachtoffe­rs hadden kunnen vallen als alle afgeschote­n granaten waren ontploft. De regering ziet de hand van de Amerikaans­e inlichting­endienst CIA in de aanslag. De staatstele­visie toonde een oude foto van Pérez voor het Amerikaans­e Huis van Afgevaardi­gden en voor een helikopter van de Amerikaans­e kustwacht. (De Volkskrant/ Foto:volkskrant.nl)

 ??  ?? De Venezolaan­se president Nicolas Maduro spreekt zijn aanhangers toe in Caracas.
De Venezolaan­se president Nicolas Maduro spreekt zijn aanhangers toe in Caracas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname