Times of Suriname

Pentagon boekt eerste overwinnin­g

-

ZAALVOETBA­L – Pentagon heeft zijn eerste overwinnin­g in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond binnen. In de Anthony Nestysport­hal werd Kabel Boyz dinsdag verslagen met 3-2.

In de beginfase kreeg zowel Pentagon als Kabel Boyz genoeg kansen om op voorsprong te komen, maar de doelpunten viel niet. Het duurde tot de vierde minuut, voordat Nichael Moredjo de score opende voor Pentagon: 1-0. Voor Pentagon was de voorsprong van korte duur, want binnen een minuut maakte Miquel Hill gelijk: 1-1. Hierna kregen beide teams kansen, maar tot scoren kwamen ze niet. De teams gingen met een gelijke score de kleedkamer­s binnen. De tweede helft werd direct geopend met een doelpunt. Djordjo Wijngaarde bracht al in de eerste minuut in deze helft zijn team Kabel Boyz naar een voorsprong: 2-1. Maar net als de eerste helft viel het tegendoelp­unt direct. Anthony Solomon scoorde de gelijkmake­r voor Pentagon: 2-2.

De teams kregen de kansen, maar de doelpunten vielen niet. De wedstrijd leek op een gelijkspel te gaan eindigen, maar twee minuten voor het eindsignaa­l maakte Roy Lespeki het winnende doelpunt voor Pentagon. Kabel Boyz was in de resterende minuten wel dichtbij gekomen om de gelijkmake­r te scoren, maar de bal ging niet tussen de palen.

Pentagon stijgt door de overwinnin­g op de ranglijst. Het team klimt over Kabel Boyz en bezet nu de zesde plaats met vier punten. Kabel Boyz zakt naar de zevende plaats en heeft drie punten. Beide teams hebben vijf wedstrijde­n gespeeld.