OM eist geen straf voor schie­ten­de po­li­tie­agent Oos­ter­hout

Times of Suriname - - NEDERLANDS NIEUWS/TV -

BRE­DA - Een agent die in 2014 acht keer op een ver­dach­te schoot die met zijn Mer­ce­des pro­beer­de weg te scheu­ren moet geen straf krij­gen. Het Open­baar Mi­nis­te­rie heeft gis­te­ren in de recht­bank in Bre­da een zo­ge­he­ten schul­dig­ver­kla­ring zon­der straf geeist te­gen de agent die wordt ver­dacht van po­ging tot dood­slag.

De agent van de po­li­tie Zee­land-West-Bra­bant schoot op 25 no­vem­ber 2014 acht keer op de au­to van een ver­dach­te in Oos­ter­hout.

Na­dat de Oos­ter­hou­ter was staan­de ge­hou­den, wil­de die weer weg­rij­den. Om­dat de agent dacht te wor­den aan­ge­re­den, schoot hij. Hij gaf bij de recht­bank aan dat hij zich één schot kan her­in­ne­ren en dat het daar­na zwart voor zijn ogen werd.

Na het schiet­in­ci­dent kwam de Mer­ce­des een twee­de keer tot stil­stand. Toen de ver­dach­te een wei­land in ren­de, gooi­de de agent een li­fe­ham­mer te­gen diens rug. De of­fi­cier eis­te on­der meer geen straf meer van­we­ge het ge­drag van de ver­dach­te en om­dat het lang duur­de voor de zaak voor de rech­ter kwam.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.