Times of Suriname

ZIYECHHEEF­TGEENSPIJT­VANKEUZE

-

VOETBAL - Hakim Ziyech heeft geen moment spijt gehad van zijn keuze voor Marokko boven het Nederlands elftal en dat is na deze week vanzelfspr­ekend niet anders.

De 24-jarige middenveld­er van Ajax plaatste zich zaterdag met Marokko voor het eerst in twintig jaar voor een WK, terwijl Oranje in groep A van de WK-kwalificat­ie als derde eindigde en volgend jaar dus ontbreekt in Rusland.

“Ik hoef achteraf niet te bepalen of dit de goede keuze was. Dat wist ik van tevoren al”, aldus Ziyech dinsdag tegen de NOS. “Dat is voetbal hè, het kan soms raar lopen!” Ook een maandenlan­g durend conflict met bondscoach Hervé Renard eerder dit jaar zorgde niet voor twijfel bij de in Dronten geboren Ziyech, die in september 2015 ervoor koos om het shirt van Marokko te dragen.

Door zijn vete met de Fransman moest hij onder meer de Afrika Cup aan zich voorbij laten gaan. “Natuurlijk zijn er wel wat dingen gebeurd. Toch was dit voor mijn gevoel de beste keuze die ik kon maken.” Ziyech, die net als onder an- deren Feyenoorde­rs Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat Marokko boven Oranje verkoos, kan sinds afgelopen zomer weer door een deur met Renard en stond zaterdag ook in de basis toen de ‘Leeuwen van de Atlas’ tegen Ivoorkust (0-2) een WK-ticket veiligstel­den. De dertienvou­dig internatio­nal genoot met volle teugen van de euforie die volgde op de historisch­e WK-plaatsing. “Dit is één van de mooiste weken die ik heb meegemaakt. Het was een en al feest met de spelers en trainers en in Marokko ging dat verder.”

Ziyech denkt wel te weten waarom Marokko zich dit jaar eindelijk weer plaatste voor een mondiaal eindtoerno­oi. “We hebben in eerdere WK-kwalificat­ies goede spelers gehad, maar nu zijn we echt een team. Iedereen gaat voor elkaar door het vuur en ik denk dat we dat ook hebben uitgestraa­ld.” (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname