Times of Suriname

7oespraak %outerse niet hoopgevend

-

PARAMARIBO - De nieuwjaars­toespraak van president Desi Bouterse is wederom niet hoopgevend, want die toespraak bevat veel voornemens en wenselijkh­eden. Terwijl de burgers van ons land zich elke dag weer afvragen, hoe ze moeten rondkomen, trakteert de president hen op mooie praatjes. Dit laat de Vooruitstr­evende Hervorming­s Partij (VHP) in een persberich­t weten.

De partiM geeft aan dat net als EiM de Maarrede van eind sep temEer de president ]iMn ogen sluit voor de realiteit van elke dag. ³+eel frappant dat president %outerse de opge somde proMecten niet heeft opgenomen in de Eegrotings Eehandelin­g die nog maar pas is afgerond. De realiteit van de lege portemonne­e valt niet weg te praten met een populistis­che nieuwMaars toespraak. De president ]egt dat de woningEouw in een geheel andere aanpak van de regering kriMgt. De overheid wil Eurgers die een eigen perceel heEEen en een woning willen Eouwen een lening geven van ma[imaal 65D . tegen een ren te van per Maar met een looptiMd van Maar. :ie ]ul len in aanmerking komen"´ vraagt de 9+3 ]ich af.

:at geEeurt er met de res terende huis]oekenden studenten landEouwer­s amEtenaren medisch admi nistratief personeel onder wiM]ers Einnenland­Eewoners en]ovoorts. De regering kan nauweliMks de salarissen Ee talen en haar verplichti­ngen naar EiMvoorEee­ld de ge]ond heids]org niet naleven. 2ok de Eurger EegriMpt daarom dat leningen tegen te mooi ]iMn om ook waar te ]iMn.

(Lees verder op pagina 2)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname