Times of Suriname

:HQJHU PRHW YUH]HQ YRRU VWDGLRQYHU­ERG

-

92ETBA/ - Arsqne Wenger is door de Engelse voetbalbon­d (FA) aangeklaag­d voor wangedrag. De trainer van Arsenal reageerde zondag boos op een strafschop die West Bromwich Albion in de laatste minuut kreeg, na een lichte handsbal van Calum Chambers. Wenger zou in de kleedkamer van de wedstrijdo­fficials verhaal hebben gehaald. /e Professeur hangt een stadionver­bod boven het hoofd, schreven Engelse media gistermidd­ag.

.ieran Gibbs tikte de bal tegen de hand van Chambers aan, waarna -ay Rodriguez het cadeautje van arbiter Mike Dean benutte. “+et is teleurstel­lend als je de beelden terugkijkt, maar wat kan je eraan doen" -e kan erover praten en praten, maar dat verandert er niets aan”, reageerde Wenger na afloop. “Ik wil graag in herinnerin­g brengen dat ik samen met David Dein (voormalig vice-voorzitter van de FA) heel hard ervoor heb gevochten om scheidsrec­hters profession­eel te laten worden, maar helaas is dat op niets uitgelopen.” “2f de beslissing honderd procent fout was" -a, ik vind van wel. Dit is bijzonder moeilijk te accepteren. +et gaat niet alleen om deze beslissing, het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. +et is het beste als we het er niet over hebben. We weten allemaal wat er aan de hand is en we zullen het moeten accepteren”, zei Wenger bovendien. =ijn wedstrijdr­eactie, in combinatie met het incident in de kleedkamer van de wedstrijdo­fficials, wordt de Fransman niet in dank afgenomen door de FA.

In januari 2017 werd Wenger ook al aangeklaag­d voor wangedrag, nadat hij een duw uitdeelde aan assistent-scheidsrec­hter Anthony Taylor. +et leverde de oefenmeest­er een schorsing van vier wedstrijde­n op. Als hij nu schuldig wordt bevonden voor dezelfde aanklacht, namelijk wangedrag, kan de straf mede vanwege de voorgeschi­edenis zwaar uitvallen. Wenger zou niet alleen geschorst kunnen worden, maar kan zelfs de toegang tot het stadion worden ontzegd voor een bepaald aantal wedstrijde­n. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname