Times of Suriname

Bond Diakonesse­nhuis verbaasd over uitspraak minister

-

PARAMARIBO - “Met stijgende verbazing heb ik kennis genomen van het bericht dat de ziekeninst­ellingen de SRD 500 koopkracht­versterkin­g niet meer zullen ontvangen van de overheid.” Dit zegt Robby Naarendorp, voorzitter van de Bond van personeel bij het Diakonesse­nhuis.

Naarendorp geeft aan dat deze maatregel betekent dat de mensen SRD 500 minder zullen krijgen op hun salaris, terwijl ze een verhoging verwachten. De bondsvoorz­itter vertelt verder dat hij hoopt dat de ziekeninst­ellingen de koopkracht­versterkin­g kunnen uitbetalen aan het personeel. Met deze maatregel wil de minister in feite zeggen dat de ziekenhuiz­en in staat zijn om zelf de koopkracht te betalen, maar dat eerder niet deden, en dat betwijfel ik”, aldus Naarendorp.

Het Ministerie van Volksgezon­dheid was bezig de ligdagtari­even aan te passen of te verhogen. Hij hoopt dat de minister de ziekenhuiz­en de SRD 500 voor de koopkracht­versterkin­g blijft geven, totdat de ligdagtari­even zijn aangepast. De bondsvoorz­itter kan het niet vatten dat er plotseling zo een beslissing wordt genomen. “Het is bekend dat de ziekenhuiz­en zelfs geld tegoed hebben. Een zeer groot deel van de gelden die ze tegoed hebben, moeten zij ontvangen van het Staatsziek­enfonds.”

Onlangs heeft de

minister van Volksgezon­dheid aan de ziekenhuis­directeure­n meegedeeld dat de overheid de koopkracht­versterkin­g niet meer zal uitbetalen en dat de ziekenhuiz­en dit zelf moeten doen. Deze maatregel wordt genomen, omdat de mensen een loonsverho­ging zullen krijgen waarin de koopkracht­versterkin­g is bijbereken­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname