Times of Suriname

Meer dan duizend dozen sigaretten uit Suriname in beslag genomen

-

PARAMARIBO/BELEM De Braziliaan­se politie heeft op een vaartuig in Belém een grote lading sigaretten geconfisqu­eerd, waarvan er sterke aanwijzing­en zijn dat die uit Suriname afkomstig is. Dit wordt geconclude­erd aan de hand van de reisgeschi­edenis en documenten die aan boord van het vaartuig zijn aangetroff­en. Het gaat om elfhonderd dozen sigaretten die meer dan USD 215 duizend zouden kunnen opbrengen.

Het vaartuig dobberde verscholen in een inham van de Baia do Sol in het district Mosqueiro. Dit trok de aandacht van een oplettende burger en al gauw wist ook de politie van het opvallende onbemand vaartuig dat een dure lading aan boord had.

Volgens de politie heeft een tipgever aan haar doorgespee­ld dat er een schip met smokkelwaa­r verscholen dobberde in de baai. Een speciaal opgezette politieope­ratie bevestigde de informatie van de tipgever. “Vermoed wordt dat de lading afkomstig is uit Suriname”, meldden de politieaut­oriteiten van Belém. Naar de verdwenen bemanning wordt gezocht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname