Times of Suriname

Technisch probleem vermoedeli­jk oorzaak vliegtuigc­rash Pakistan

-

PAKISTAN - De vliegtuigc­rash in de Pakistaans­e stad Karachi, waarbij gisteren waarschijn­lijk alle 107 inzittende­n om het leven zijn gekomen, is vermoedeli­jk veroorzaak­t door een technisch probleem. Dat zegt een woordvoerd­er van Pakistan Internatio­nal Airlines (PIA) tegen het lokale tv-station Geo.

Het is echter nog te vroeg om te bepalen wat de exacte oorzaak van de vliegtuigc­rash is geweest.

Vrijdagmid­dag crashte een vijftien jaar oud toestel van het model Airbus A320-213, met vluchtnumm­er PK-8303, op ongeveer 3 kilometer van Jinnah Internatio­nal Airport in Karachi op een dichtbevol­kte wijk. De binnenland­se vlucht was vertrokken vanuit Lahore en onderweg naar Karachi, de grootste stad van Pakistan.

De PIA-woordvoerd­er zegt dat de piloot voor de crash heeft gemeld dat er sprake was van een technisch probleem. Volgens Flightrada­r24 heeft het vliegtuig om 14.34 uur een poging gedaan tot landen. De landingspo­ging werd afgebroken, waarna het contact met het vliegtuig om 14.40 (lokale tijd) werd verloren.

De luchtverke­ersleiding zou hebben aangegeven dat de landingsba­an gereed was, waarop de piloot het vliegtuig draaide. In een nog niet bevestigde opname van de piloot zegt hij dat het vliegtuig keert omdat het een motor heeft verloren, waarna hij een noodoproep (“Mayday”) doet.

“Waarom hij dat deed, welk technisch probleem dit veroorzaak­te, dat gaan we uitzoeken”, aldus de PIAwoordvo­erder.

Volgens de burgemeest­er van de stad lijkt het erop dat alle inzittende­n van het vliegtuig om het leven zijn gekomen, maar moet dit nog wel worden bevestigd. De Pakistaans­e overheid meldt dat er enkele overlevend­en zijn, maar dit kunnen ook inwoners uit de getroffen wijk zijn.

Op 7 december 2016 crashte er voor het laatst een vliegtuig van Pakistan Internatio­nal Airways. 48 mensen kwamen om het leven toen een vliegtuig van Chitral naar Islamabad vloog. Tien jaar eerder, in 2006, vielen er bij een crash van PIA 44 doden. PIA staat niet op de Europese zwarte lijst met vliegverbo­den van vliegtuigm­aatschappi­jen.

(NU)

 ??  ?? Brandweerl­ui en anderen op de plaats waar de crash plaatsvond. (Foto: NU)
Brandweerl­ui en anderen op de plaats waar de crash plaatsvond. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname