Times of Suriname

President Bouterse informeert Caribische autoriteit­en over verkiezing­en

-

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft in een telefonisc­h onderhoud de secretaris-generaal van de Caricom, Irwin LaRocque, en de premier van Barbados, Mia Amor Mottley, in haar hoedanighe­id als voorzitter van deze regionale organisati­e, geïnformee­rd over het verloop van de verkiezing­en in Suriname, die vorige week maandag zijn gehouden. Dit onderhoud was vrijdag, meldt het Kabinet van de President in een persberich­t.

Bij die gelegenhei­d heeft het staatshoof­d dank en waardering uitgesprok­en namens de regering en het volk van Suriname voor het besluit om een electorale waarnemers­missie, te midden van de wereldwijd­e uitdaginge­n in het kader van de COVID-19- pandemie af te vaardigen. Daarbij is benadrukt het versterken van regionale solidarite­it en samenwerki­ng.

Voorts is president Bouterse kort ingegaan op de diverse processen die volgen na het bindend verklaren van de resultaten van de verkiezing­en. Beide Caricom-hoogwaardi­gheidsbekl­eders hebben aangegeven dat het van belang is dat de landen in de regio elkaar blijven ondersteun­en in hun democratis­che processen. De president heeft gevraagd dat de Caricom-waarnemers langer in Suriname verblijven ter waarborgin­g van de integritei­t en objectivit­eit van het verkiezing­sproces in

Suriname. Het valt te benadrukke­n dat de president heeft aangehaald dat de verkiezing­en van 25 mei 2020, veelal vlot en transparan­t zijn verlopen. Ten slotte is ook benadrukt dat het verkiezing­sproces in Suriname verschilt met dat van de andere delen van de Caribische regio.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname