Times of Suriname

Kompany bedankt voor eerste trainersfu­nctie in PL

-

VOETBAL - Vincent Kompany heeft onlangs het aanbod gekregen om assistentm­anager van Josep Guardiola te worden bij Manchester City, zo meldt The Guardian. De 34-jarige Belg wil echter liever bij Anderlecht blijven, waar hij de dubbelrol van assistent-trainer/speler heeft, en ziet een terugkeer naar City daarom niet zitten. Bovendien gaat Kompany investeren in de club.

Guardiola is op zoek naar een nieuwe assistent bij Manchester City, sinds Mikel Arteta hem in december verliet om manager van Arsenal te worden. Omdat het seizoen in België niet afgemaakt wordt, zocht Guardiola contact met Kompany, met wie hij eerder drie seizoenen samenwerkt­e bij the Citizens, om hem te polsen voor de functie van assistent. Ondanks de problemen bij Anderlecht heeft Kompany zijn voormalige manager laten weten in België te blijven.

Kompany begon aan het seizoen als hoofdtrain­er annex speler van Anderlecht, maar na het dramatisch­e begin van Paars-Wit aan de jaargang besloot de club om Franky Vercautere­n aan te stellen als trainer. Kompany bleef aan bij Anderlecht en schoof terug naar de rol van assistent. De Belgische topclub eindigde op een teleurstel­lende achtste plek en kampt, mede als gevolg van de crisis, met financiële problemen.

Toch ziet Kompany het niet zitten om in dit stadium terug te gaan naar City, vooral omdat de centrumver­dediger actief wil blijven als voetballer. De routinier wil nog twee seizoenen doorvoetba­llen en heeft het gevoel het niveau van de Belgische competitie nog altijd aan te kunnen. Verder zal Kompany gaan investeren in de club, terwijl hoofdaande­elhouder Marc Coucke terugtreed­t als voorzitter. Coucke wordt opgevolgd door Wouter Vandenhaut­e, onder meer eigenaar van televisiep­roductiebe­drijf Woestijnvi­s en de Ronde van Vlaanderen. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname