Times of Suriname

Tapia krijgt nieuwe kans in Spanje

-

VOETBAL - Renato Tapia is op de radar verschenen van Celta de Vigo, wist AS zondag te melden. De 53-voudig internatio­nal van Peru moet de eerste aankoop voor volgend seizoen worden van de huidige nummer zeventien in LaLiga, zo klinkt het. Tapia gaf onlangs tegenover Radio Ovación te kennen dat Feyenoord het aflopende contract van de middenveld­er niet wenst te verlengen.

De binnenkort transfervr­ije Tapia wordt door de Spaanse krant omschreven ‘als een fysiek sterke verschijni­ng, die kort voor de defensie kan opereren’. Voorts worden zijn kwaliteite­n als spelverdel­er en zijn positioner­ing in verdedigen­d opzicht geroemd en krijgt Tapia aanvallend­e kwaliteite­n toebedicht. Onder meer zijn afstandssc­hoten zijn een belangrijk wapen, wat klaarblijk­elijk ook is opgemerkt door de technische leiding van Celta de Vigo. Een concreet voorstel is echter nog niet binnengeko­men bij de zaakwaarne­mer van Tapia. Tapia werd in de afgelopen periode door verschille­nde buitenland­se media gelinkt aan onder meer Celtic, Rangers FC, Boca Juniors en Cruz Azul. Laatstgeno­emde club leek een aantrekkel­ijke optie, maar een verhuizing richting Mexico zit er niet in voor de middenveld­er. “Dat zou mooi zijn geweest, maar de omstandigh­eden op dat moment waren niet juist”, zo zei hij in gesprek met Radio Ovación. Ik heb de deur nooit dichtgegoo­id voor Cruz Azul. Op dat moment was het het beste om te blijven (bij Feyenoord, red.) en dat was achteraf ook de beste keuze.”

De 24-jarige middenveld­er kwam voor de uitbraak van het coronaviru­s tot 26 duels namens Feyenoord. Onder Jaap Stam kwam hij nog geregeld aan spelen toe, maar met de komst van Dick Advocaat veranderde zijn status. Tapia moest het vooral doen met invalbeurt­en. Sinds zijn overgang van FC Twente naar Feyenoord, in januari 2016, maakte de controleur in 69 wedstrijde­n van de Rotterdams­e club zijn opwachting, met 2 doelpunten en 4 assists als resultaat.

Het is nog onduidelij­k of Tapia volgend seizoen in LaLiga speelt, mocht hij daadwerkel­ijk voor Celta de Vigo kiezen. De Spaanse club staat momenteel slechts een punt boven de degradatie­streep, met nog elf speelronde­n voor de boeg. In Spanje wordt het seizoen 2019-20 medio juni hervat. Celta de Vigo staat op 13 juni op eigen veld tegen Villarreal. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname