Times of Suriname

Lady Gaga: Donald Trump is een dwaas en racist

-

Lady Gaga heeft hard uitgehaald naar Donald Trump na de dood van George Floyd, de zwarte ongewapend­e man die vorige week in Minneapoli­s overleed nadat hij hardhandig werd gearrestee­rd. In een bericht op Instagram noemt de zangeres de Amerikaans­e president een ‘dwaas’ en een ‘racist’ die verdeeldhe­id in het land aanwakkert in plaats van bestrijdt. Gaga schrijft dat ze ontzettend verdrietig en verontwaar­digd is door de gebeurteni­s en dat er snel iets moet veranderen. “De stemmen van de zwarte gemeenscha­p zijn te lang het zwijgen opgelegd en die stilte is keer op keer dodelijk gebleken. En wat ze ook doen om te protestere­n, het zorgt niet voor compassie bij de leiders van dit land, die er zijn om hen te beschermen.”

Trump zou volgens Gaga het racisme niet aanpakken maar juist voeden. “We weten allang dat president Trump is mislukt. Hij bekleedt het machtigste ambt ter wereld, maar biedt niets anders dan onwetendhe­id en vooroordel­en terwijl er nog steeds zwarte levens worden ontnomen.”

Volgens de zangeres is het de hoogste tijd dat de zwarte gemeenscha­p door alle andere gemeenscha­ppen wordt ondersteun­d. “We MOETEN onze liefde voor de zwarte gemeenscha­p tonen. Als blanke, bevoorrech­te vrouw schaar ik me daarbij.” (De Telegraaf/Foto: W Magazine)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname