Times of Suriname

Mogelijk fraaie transfer voor Jeroen Zoet

-

VOETBAL - De interesse van Besiktas in Jeroen Zoet is ‘zeer serieus’, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De doelman van PSV bij de grootmacht uit Istanbul in beeld als opvolger van de reeds vertrokken Loris Karius en wordt door Besiktas beschouwd als ‘een goalie van allure’. Eerder op de dag meldde BG Sports dat Zoet al persoonlij­k rond zou zijn met Besiktas; volgens het Eindhovens Dagblad is daar nog geen sprake van.

Het regionale dagblad verzekert wel dat Zoet bij Besiktas in beeld is om komend seizoen eerste doelman te worden. De 29-jarige keeper werd het afgelopen halfjaar door PSV op huurbasis gestald bij FC Utrecht en heeft in de Domstad de nodige indruk gemaakt op de clubleidin­g van Besiktas. Zoet zou onder meer bekeken zijn in de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen Ajax, toen hij zijn doel schoon hield en met FC Utrecht met 2-0 zegevierde.

PSV staat in principe open voor een zomers vertrek van Zoet. De elfvoudig internatio­nal van het Nederlands elftal was zijn plek onder de lat het afgelopen seizoen al kwijtgeraa­kt aan Lars Unnerstall en ligt nog maar één voetbaljaa­rgang vast in Eindhoven. PSV wil een transferso­m toucheren voor Zoet, waardoor een vertrek aankomende zomer logisch zou zijn. Verregaand­e onderhande­lingen tussen de Eindhovena­ren en Besiktas over Zoet zouden echter nog niet lopen.

Zoet moet bij Besiktas de opvolger van Karius worden. Laatstgeno­emde liet vorige maand zijn contract met de club ontbinden na een geschil over achterstal­lig loon. Besiktas is overigens niet de enige club met belangstel­ling voor Zoet: eerder werd ook het Duitse Union Berlin al gelinkt aan de doelman.

(AD)

 ??  ?? Besiktas wil Jeroen Zoet overnemen van PSV. Hij moet de opvolger moet worden van Loris Karius. (Foto: AD)
Besiktas wil Jeroen Zoet overnemen van PSV. Hij moet de opvolger moet worden van Loris Karius. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname