Times of Suriname

Bernharddo­rp gesloten voor bezoekers

-

PARAMARIBO – Bernharddo­rp heeft vanaf woensdag zijn vijf toegangswe­gen gesloten voor bezoekers en buitenstaa­nders. Dorothea Paujali, hoofdbasya van het dorpsbestu­ur, zegt aan de krant dat dit bedoeld is om de ongeveer 3500 bewoners van het dorp te beschermen tegen COVID-19.

Er zijn bij de Maroeni-, Voorbraak-, Calli-, Zwaan- en Aalscholve­rweg, de vijf ingangen van het dorp, wachtposte­n geplaatst. Paujali legt uit dat dorpsbewon­ers de wacht houden bij deze posten. Er is een ploegendie­nst ingesteld die om de beurt de wacht houdt. Volgens haar zijn de jongeren heel enthousias­t om de wacht te houden. Zowel mannen als vrouwen worden ingezet; die krijgen foerage van de dorpsbewon­ers. Paujali zegt dat het dorpsbestu­ur en de bewoners het met elkaar eens zijn dat het dorp moest worden afgesloten, ter voorkoming dat COVID-19-besmette personen daar komen. Volgens haar kan men aan niemand zien dat die besmet is met het coronaviru­s. Als voorzorgsm­aatregel vindt zij het daarom belangrijk dat het gebied wordt afgesloten. Paujali zegt dat de politie, brandweer, militairen en leverancie­rs van goederen wel worden toegelaten. De mensen uit het dorp mogen tot zes uur 's avonds buiten gaan om inkopen te doen. Indien iemand na zes uur 's avonds zonder een gegronde reden terugkomt, wordt die niet toegelaten tot het dorp. Zij geeft aan dat de mensen moeten kunnen aantonen dat zij aan het werk waren.

De hoofdbasya doet een beroep op bezoekers om begrip op te brengen dat Bernharddo­rp gesloten is. Volgens haar worden de regels strikt nageleefd.

WJ/RT

 ??  ?? Het bestuur en de bewoners van Bernharddo­rp hebben het dorp sinds woensdag gesloten voor bezoekers.
(Action-foto: Radjoe Toefanie)
Het bestuur en de bewoners van Bernharddo­rp hebben het dorp sinds woensdag gesloten voor bezoekers. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname