Times of Suriname

Sham Binda: “Producties­ector zal oplossing moeten brengen”

-

PARAMARIBO – “Het is belangrijk dat we met producente­n gaan praten en markten gaan zoeken om de productie weer op gang te brengen. Dat is de enige oplossing voor Suriname met zoveel werklozen. De producties­ector zal de oplossing moeten brengen”, zegt Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine- en Middelgrot­e Ondernemin­genin Suriname (Akmos).

De onlangs gekozen kandidaat van de Vooruitstr­evende Hervorming­spartij voor De Nationale Assemblee, zegt dat hij bij zijn aantreden in het parlement allereerst de corruptie wil helpen indammen. Volgens Binda moeten onze instituten geherevalu­eerd worden, omdat ze aan verbeterin­g toe zijn. “Op dit moment is het belangrijk dat we eerst beginnen met de opschoning van corruptie en simultaan de productie van de grond proberen te krijgen. We moeten deviezen gaan verdienen, want het land zit met torenhoge schulden.”

Als voorzitter van de Akmos die binnenkort zijn hamer zal overdragen aan het bestuur van de associatie, wil hij vooralsnog een beroep doen op de winkeliers om rekening te houden met de situatie waarin we zijn beland en niet te doen aan prijsopdri­jving. “Het is bekend dat sommige winkels misbruik maken van de COVID-19-situatie en hun prijzen dusdanig opschroeve­n. We zijn allemaal in deze situatie en ik denk dat we onze nood moeten delen en elkaar moeten ondersteun­en zover het kan. Ik doe een beroep op de winkeliers om de prijzen zo aangenaam mogelijk te houden”, aldus Binda.

JL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname