Times of Suriname

Waarnemend directeur dient klacht in bij politie

-

NICKERIE – De waarnemend directeur van het Mungra Medisch Centrum (MMC), Zorida Mohamed, heeft een klacht ingediend bij de politie tegen de persoon die zondag een spraakberi­cht via sociale media de deur heeft doen uitgaan, waarin melding wordt gemaakt van een persoon die vermoedeli­jk met COVID-19 zou zijn besmet. De persoon die in het spraakberi­cht aan het woord is, zegt de informatie te hebben van haar schoonzus, de directeur van het MMC.

Mohamed wilde tegenover journalist­en niet bevestigen noch ontkennen of de persoon in kwestie bij haar bekend is. Het bericht heeft voor heel veel paniek en angst gezorgd binnen de Nickeriaan­se gemeenscha­p. Komt er nog bij kijken dat er later op de dag weer een spraakberi­cht wordt gelanceerd, waarin vermoedeli­jk het hoofd van het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg (BOG), vestiging Nickerie, het bericht bevestigt en aangeeft dat de persoon die COVID-19symptome­n vertoonde was opgespoord, aangehoude­n en overgebrac­ht naar het MMC waar er een swap zou zijn afgenomen. Die zou zijn opgestuurd naar Paramaribo voor onderzoek.

Later op die dag kwam het MMC uit met een heel korte statement voor de pers, waarin de directie in twee zinnen aangeeft dat de informatie

advertenti­e niet afkomstig is van het MMC. Gevraagd wordt om de officiële kanalen te volgen voor COVID-19-updates. De waarnemend directeur zegt aan journalist­en dat om te voorkomen dat er paniek gaat ontstaan in de samenlevin­g en rekening houdend met de privacy van de patiënt, de ziekeninst­elling zo min mogelijk naar de pers stapt.

AL

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname