Times of Suriname

Dode en zwaargewon­de bij steekparti­j in Mûnein

-

MUNEIN - Bij een steekparti­j in het Friese Mûnein is zaterdagav­ond een man overleden. Een ander slachtoffe­r, ook een man, is met ernstige verwonding­en naar het ziekenhuis vervoerd. Dat bevestigt de politie. Er is een verdachte opgepakt, een 27-jarige man uit Tytsjerkst­eradiel, de gemeente waar Mûnein onder valt. De aanleiding voor het incident is nog niet bekend. Meerdere eenheden van de politie, twee ambulances en een traumaheli­kopter zijn zaterdagav­ond naar de Mounewei in Mûnein gegaan nadat de melding om 19.15 uur binnenkwam.

De politie heeft een plaats delict opgemaakt en de omgeving afgescherm­d met linten. Het forensisch­e onderzoek loopt. Duidelijk is geworden dat de steekparti­j in een woning plaatsvond.

Een andere woning in de straat, iets verderop, zou afgesloten zijn met linten, schrijft de Leeuwarder

Courant. Mogelijk is dat voor het onderzoek. De politiewoo­rdvoerder kan dat niet bevestigen, “maar er zijn meerdere plaatsen delict in de omgeving”.

Mûnein is een klein, rustig dorpje. Het telt zo’n zeshonderd inwoners. Burgemeest­er Jeroen Gebben van Tytsjerkst­eradiel is inmiddels door de politie geïnformee­rd en spreekt op Twitter van een ‘verschrikk­elijk’ incident.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname