Times of Suriname

Trump wilde 10 duizend militairen inzetten in steden

-

VS- De Amerikaans­e president Donald Trump wilde deze week 10.000 militairen inzetten in diverse steden om demonstrat­ies tegen politiegew­eld de kop in te drukken. Minister Mark Esper van Defensie en topgeneraa­l Mark Milley voelden daar niets voor en wezen het voorstel van de hand, aldus een hoge defensieme­dewerker.

CBS News

Dat melden

CNN.

Epser stuurde wel ongeveer 1600 militairen naar de regio Washington om te reageren als dat nodig was, maar de 5000 eenheden van de nationale garde hadden nooit hulp nodig. De militairen begonnen donderdaga­vond te vertrekken. Tijdens een persconfer­entie zei de minister

en eerder deze week dat inzet van militairen in steden alleen in het uiterste geval moet gebeuren. “We verkeren nu niet in een dergelijke situatie”, aldus Esper. Volgens CNN zei een andere defensiefu­nctionaris dat Milley sterk van mening was dat de situatie niet dermate ernstig was om de inzet van het leger te rechtvaard­igen. Dat zette de deur open of een dergelijk presidenti­eel bevel wel legaal zou zijn.

Zaterdag waren er weer tienduizen­den demonstran­ten op de been in Washington en andere Amerikaans­e steden, zoals New York en Los Angeles. De protesten zijn tot nu toe vreedzaam verlopen. (De Telegraaf)

 ??  ?? De oproerpoli­tie was weer op de been in Washington en andere Amerikaans­e steden. (Foto: AFP)
De oproerpoli­tie was weer op de been in Washington en andere Amerikaans­e steden. (Foto: AFP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname