Times of Suriname

McGregor kondigt voor de derde keer zijn pensioen aan

-

MMA - Voormalig MMAwereldk­ampioen Conor McGregor heeft op Twitter aangekondi­gd dat hij stopt. Het is voor de derde keer in vier jaar dat de 31-jarige Ier zijn afscheid aankondigt. De Ier is een wereldbero­emde ster in de vechtsport mixed martial arts, komt uit in de UFC (Ultimate Fighting Championsh­ip) en zorgde in 2016 voor een primeur door als eerste de wereldtite­l in twee verschille­nde gewichtskl­assen in bezit te hebben (veder- en lichtgewic­ht). De boodschap op Twitter liet hij vergezelle­n van een foto waarop hij zijn moeder omarmt. “Hallo mensen, ik heb besloten met pensioen te gaan. Bedankt allemaal voor de geweldige herinnerin­gen! Wat een avontuur was het”, meldde McGregor, om eraan toe te voegen dat hij een droomhuis voor zijn moeder zal kopen

McGregor nam voor het eerst afscheid van de sport in april 2016. In maart 2019 kondigde hij opnieuw aan zijn handschoen­en te zullen opbergen. In beide gevallen was zijn ‘pensioen’ van korte duur. Ook nu is het afwachten of hij serieus is, want hij postte kortgelede­n nog een video waarin hij traint in zijn garagebox en eind mei accepteerd­e McGregor een gevecht met UFC-legende Anderson Silva. In januari was zijn laatste gevecht; na 40 seconden sloeg hij de Amerikaan Donald Cerrone tegen de vlakte.

De Ier, vaak in opspraak vanwege gewelddadi­ge escapades buiten de achthoekig­e ring (octagon), verloor in augustus 2017 een bijzonder lucratief boksduel in Las Vegas van de ongeslagen Amerikaan Floyd Mayweather. Veelbespro­ken was ook zijn kooigevech­t met de Rus Chabib

Noermagome­dov in oktober 2018. McGregor verloor die strijd om de wereldtite­l bij de lichtgewic­hten in de UFC en na afloop ontaardde het duel in een massale vechtparti­j in de zaal tussen beide kampen. Het leverde hem een schorsing van zes maanden op.

Voorzitter Dana White van de UFC reageerde nogal laconiek op het afscheid van McGregor. ”Mensen gedragen zich de laatste tijd nogal vreemd vanwege de coronapand­emie, maar als hij wil stoppen, moet hij dat absoluut doen”, zei hij op ESPN.

(AD)

 ??  ?? Conor McGregor (l) heeft wederom zijn pensioen aangekondi­gd. (Foto: UFC)
Conor McGregor (l) heeft wederom zijn pensioen aangekondi­gd. (Foto: UFC)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname