Times of Suriname

RIVM meldt drie nieuwe sterfgeval­len en vijf nieuwe ziekenhuis­opnames

-

ROTTERDAM Het Rijksinsti­tuut voor Volksgezon­dheid en Milieu (RIVM) meldde gisteren drie nieuwe sterfgeval­len als gevolg van het coronaviru­s. Ook maakt het instituut melding van vijf nieuwe ziekenhuis­opnames.

Een kanttekeni­ng bij de cijfers van het RIVM is dat er vertraging kan zitten tussen de dag van ziekenhuis­opnames of sterfgeval­len en de dag waarop die gerapporte­erd worden. Veel sterfgeval­len en

- ziekenhuis­opnames van zaterdag en zondag worden pas na het weekend in de administra­tie verwerkt.

De werkelijke aantallen liggen daardoor mogelijk hoger dan de cijfers die het RIVM meldt.

Er zijn in de afgelopen 24 uur 165 nieuwe besmetting­en met het COVID19vir­us gemeld. Dit aantal is zeer waarschijn­lijk flink toegenomen doordat iedereen met coronagere­lateerde klachten zich sinds 1 juni kan laten testen.

In totaal zijn inmiddels 6.016 Nederlande­rs overleden aan de gevolgen van het virus en werden 11.794 coronapati­ënten opgenomen in het ziekenhuis. Het totale aantal besmetting­en is opgelopen tot 47.739.

Het RIVM stelt dat het aantal besmetting­en in Nederland sinds eind maart afneemt. De aantallen nieuwe patiënten, ziekenhuis­opnames, icopnames en sterfgeval­len per dag duiden daarop.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname