Times of Suriname

KNVB dient verzoek in bij FIFA

-

VOETBAL - De KNVB heeft de FIFA gevraagd om akkoord te gaan met een gesplitste transferpe­riode. Zo zou de Nederlands­e voetbalbon­d graag zien dat het drie weken mogelijk is om spelers te kopen of verkopen, waarna de transferma­rkt tijdelijk dicht gaat.

Uiteindeli­jk moet de transferma­rkt in de laatste negen weken gelijkgetr­okken worden met die van omringende landen, zegt Jan Joost van Gangelen bij Voetbalpra­at op FOX Sports. “Ik heb hier bericht van de KNVB, dat ze de FIFA gevraagd hebben om de transferpe­riode op 1 juli te openen en dan tot 21 juli, drie weken dus. Zo krijgen clubs die al transactie­s hebben gedaan de tijd om die transfers te beklinken.”

Daarna wil de KNVB een tijdelijke sluiting van de markt. “Vervolgens moet de markt 21 juli weer dicht en uiteindeli­jk de laatste negen weken weer aan te sluiten bij de transferma­rkt in de landen om ons heen”, klinkt de verdere uitleg van de voetbalbon­d die voorgeleze­n wordt door Van Gangelen. “Zo kunnen we de Nederlands­e clubs helpen en beschermen.” De FOX-presentato­r weet ook te melden dat de FIFA waarschijn­lijk akkoord gaat met het voorstel. Ook dat leest hij in het KNVB-bericht dat hij in handen heeft. “We hebben het ingediend en er is goede hoop dat ze akkoord gaan. De eerste berichten zijn positief en gisteren zou er meer duidelijkh­eid over moeten komen.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname