Times of Suriname

Ibrahimovi­c overtreedt coronarege­ls

-

VOETBAL - Zlatan Ibrahimovi­c verraste zondag de spelers en trainers van Hammarby door na het duel met Östersunds (20zege) de kleedkamer te bezoeken, maar daarmee overtrad hij wel de coronarege­ls van de Zweedse competitie. Het voorval is gemeld bij de tuchtcommi­ssie.

“Onze afgevaardi­gde bij de wedstrijd heeft gezien dat Ibrahimovi­c in de kleedkamer was en heeft dat opgeschrev­en in zijn rapport”, zei Per Eliasson van de Zweedse competitie­organisato­r FSE maandag tegen de krant Aftonblade­t.

Volgens de strenge protocolle­n van de Zweedse competitie mogen alleen spelers en trainers in de kleedkamer komen en dus kan Hammarby door het verrassing­sbezoek van Ibrahimovi­c in de problemen komen.

Algemeen secretaris Mats Enquist van de FSE bevestigt dat zijn organisati­e gaat praten met Hammarby. “Ik moet meer weten voordat ik erop kan reageren”, zei hij op de Zweedse radio. “Maar voor het voorkomen van besmetting­en is het erg belangrijk dat we geen uitzonderi­ngen maken.”

De 38jarige Ibrahimovi­c was vrijdag geschorst voor het bekerduel van AC Milan met Juventus en kon dus naar Zweden afreizen. Daar feliciteer­de hij zondag de spelers en trainers van Hammarby, de club waar hij sinds vorig jaar medeeigena­ar van is. “Ik geloof niet dat het gepland was dat hij hier vandaag zou zijn”, zei Hammarbyvo­orzitter Richard von Yxkull na het duel met Östersunds tegen Football Channel. “Maar het is natuurlijk heel leuk dat Zlatan de tijd neemt om naar ons te komen kijken.” (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname