Times of Suriname

Verontwaar­diging over wildplasse­r aan gedenkstee­n voor vermoorde agent

-

Een wildplasse­r werd afgelopen weekend gearrestee­rd nadat hij op een voetlengte van een gedenkstee­n had geurineerd die gewijd is aan de vermoorde politieage­nt Keith Palmer.

Zaterdag zakte een meute van duizend man af naar Westminste­r. De manifestan­ten, waarvan velen afkomstig uit extreemrec­htse kringen, beweerden dat ze de standbeeld­en

De slang is van de man zelf. Hij had hem een paar minuten onbewaakt in de auto gelaten. “Hij was ontsnapt en blijkbaar vond hij het dashboard een fijn plekje.”

De boa constricto­r zat zo klem, dat de heren het hele dashboard los hebben geschroefd. van prominente figuren kwamen beschermen tegen de beeldensto­rm van antiracism­ebetogers. De wildplasse­r in kwestie zou deelgenome­n hebben aan die actie, die later ontaardde in een gewelddadi­g treffen met de ordetroepe­n.

Een omstaander nam foto’s van de man terwijl die vlak naast de gedenkstee­n plaste. Die beelden circuleerd­en al snel op sociale media. Tobias Ellwood, een geschokte parlementa­riër “Toen kwam die eindelijk los.” De slang is inmiddels weer thuis. die eerste hulp had geboden aan Palmer nadat die werd neergestok­en tijdens een terroristi­sche aanval, riep in een tweet op om de wildplasse­r te helpen identifice­ren. Hij noemde het beeld ‘weerzinwek­kend’. Intussen heeft de politie een man gearrestee­rd op verdenking van schending van de openbare orde. De verdachte had zichzelf aangemeld bij een politiekan­toor. De 48-jarige Palmer werd neergestok­en tijdens zijn dienst op 22 maart 2017, toen een terroristi­sche aanslag plaatsvond op Westminste­r Bridge. Hij was één van de vijf slachtoffe­rs van terrorist Khalid Masood. Een gedenkplaa­t ter ere van Palmer werd vorig jaar in februari onthuld aan de straatkant van de hekkens rond het Britse parlements­gebouw, waar de agent aangevalle­n werd.

(Zita)

 ??  ?? (WaarMaarRa­ar)
(WaarMaarRa­ar)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname