Times of Suriname

Werner wil niet meer voor Leipzig in Champions League spelen

-

VOETBAL - RB Leipzig hoeft in de Champions League dit seizoen niet meer op Timo Werner te rekenen. Volgens BILD staat de aanvaller op het punt een transfer naar Chelsea te maken. Werner is voornemens om het Bundesliga-seizoen af te ronden en daarna naar Engeland te verkassen. In de

Duitse competitie staan voor Leipzig nog drie wedstrijde­n op het programma. De ploeg speelt de komende periode nog tegen Fortuna Düsseldorf (17 juni), Borussia Dortmund (20 juni) en FC Augsburg (27 juni).

Door een clausule in zijn contract kan Werner, dit seizoen goed voor 31 doelpunten in alle competitie­s, voor zestig miljoen euro weggekocht worden en van die optie gaat Chelsea volgens diverse media gebruikmak­en. De Duits internatio­nal wil zo snel mogelijk naar zijn nieuwe werkgever en hij wil dat doen zodra het Bundesliga-seizoen voorbij is. Leipzig is kwartfinal­ist in de Champions

League, maar trainer Julian Nagelsmann zal het in het miljardenb­al zonder de clubtopsco­rer moeten doen. In de achtste finales was Leipzig over twee duels te sterk voor Tottenham Hotspur. Het is nog onbekend wie de tegenstand­er is in de kwartfinal­es, daar door de coronacris­is niet alle achtste finales zijn afgewerkt.

Volgens Sky Italia is de UEFA van plan om de laatste achtste finales (Juventus – Olympique Lyon en Barcelona – Napoli) op 7 en 8 augustus te laten spelen. Daarna zal het toernooi naar verluidt verdergaan in de vorm van een mini-toernooi, zonder returns, in Lissabon. De kwartfinal­es worden gespeeld van 12 tot en met 15 augustus, gevolgd door de halve finales op 18 en 19 augustus. De finale staat voor 23 augustus op het programma. Verwacht wordt dat de Europese voetbalbon­d hier woensdag officieel over naar buiten treedt, daar er op die dag een vergaderin­g op het programma staat over de invulling van het resterende Europese seizoen. (AD)

 ??  ?? Timo Werner weigert om voor RB Leipzig te spelen in Champions League. Hij wil zo snel mogelijk verkassen naar Chelsea. (Foto:AD)
Timo Werner weigert om voor RB Leipzig te spelen in Champions League. Hij wil zo snel mogelijk verkassen naar Chelsea. (Foto:AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname