Times of Suriname

Audi RS Q8 volgens Lumma Design

Audi RS Q8

-

De Q8 is niet bepaald het meest subtiele model in Audi’s line-up. Mocht je de SUV toch te ingetogen vinden, dan kun je nu ook bij het immer uitgesprok­en Lumma Design terecht.

We heten welkom: de Lumma CLR 8 RS. Deze jongste creatie van de Duitse tuner Lumma Design is gebaseerd op de überversie van de Q8: de RS Q8. Lumma Design gaat tekeer met heftig spoiler- en bumperwerk. We zien nieuwe ‘sierstukke­n’ in de bumper en bovenaan de achterzijd­e prijkt zelfs een extra dakspoiler. Zelfs de wielkastra­nden zijn verder verbreed. Volgens Lumma Design is niet alles slechts uiterlijk vertoon. Zo zouden de gleuven in de wielkastve­rbreders dienen om het remsysteem beter te kunnen koelen. Onderaan de achterzijd­e nemen we vier uitlaatpij­pen waar, de standaard RS Q8 heeft hier twee grote ovale stortkoker­s.

De van nature 600 pk en 800 Nm sterke 4.0 V8 die Audi in de neus van RS Q8 hangt, wordt door Lumma Design opgeschroe­fd tot 704 pk en 910 Nm koppel. Lumma Design zou Lumma Design niet zijn, als het geen set aangepast lichtmetaa­l monteert. De auto komt op 23-inch lichtmetaa­l te staan dat in elke gewenste kleur kan worden gespoten. Eventueel komt het schoeisel hand in hand met een setje spacers. Lumma Design spreekt van een gelimiteer­de editie. (Autoweek)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname