Times of Suriname

Greenyard ziet verlies slinken

-

BRUSSEL Greenyard heeft in het afgelopen boekjaar een aanzienlij­k kleiner nettoverli­es geleden, dankzij omzetgroei en een beter bedrijfsre­sultaat. Dat maakte de fruit- en groentetel­er gisteren bekend.

De omzet steeg met 3,8 procent tot 4,06 miljard euro, nagenoeg gelijk aan de verwachtin­g die het bedrijf zelf afgaf.

Het nettoverli­es daalde van 192 miljoen euro een jaar eerder tot 68 miljoen euro afgelopen boekjaar.

Het bedrijf is bezig langdurig geïntegree­rde relaties uit te bouwen met supermarkt­ketens Delhaize, Carrefour, REWE Group en Tesco, voor de levering van verse en lang verse producten. “De resultaten ervan beginnen zichtbaar te worden in de financiële resultaten”, stelde het bedrijf. Daarbij werden aan het einde van het boekjaar voor 20,7 miljoen euro aan activiteit­en verkocht. Door de coronacris­is heeft het bedrijf de geplande desinveste­ringen sneller opnieuw geëvalueer­d en Greenyard gaat daarmee door.

Het bedrijf vertrouwt erop op deze manier de positie verder te kunnen versterken en continue winstgeven­de groei kan bereiken.

Greenyard meldde eerder al dat de aangepaste EBITDA in het gebroken boekjaar 2019/2020 harder dan verwacht is gestegen tot 95,7 miljoen euro. Dat is exclusief de impact van de nieuwe verslagreg­els IFRS16. De coronacris­is had een positieve impact, meldde het bedrijf al eerder, omdat klanten meer thuis gingen eten en ook gezonder gingen leven, met meer groenten en fruit.

Voor volgend jaar rekent Greenyard op een aangepaste EBITDA tussen 100 miljoen en 105 miljoen euro.

Over het afgelopen jaar keert Greenyard geen dividend uit.

(Beursduive­l)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname