Times of Suriname

CDB maakt USD 8,2 miljoen vrij voor crisisbehe­er Suriname

-

PARAMARIBO - De Caribische Ontwikkeli­ngsbank (CDB) maakt USD 8,2 miljoen vrij ten behoeve van crisismana­gement in Suriname. Het geld is bedoeld om essentiële overheidsd­iensten en operaties in bedrijf te houden. Dit om de economisch­e terugval te helpen stuiten en sociale verplichti­ngen na te komen. William Warren, president van de CDB, zegt dat vooral de meest kwetsbare groepen bijgestaan moeten worden uit deze financieri­ngsbron.

De regio mag zich opmaken voor een zware recessie. De gevolgen van COVID-19 zullen voor een terugval in economisch­e groei zorgen en de landen die afhankelij­k zijn van toerisme zullen het hardst getroffen worden. Voor Suriname is nog niet officieel bekendgema­akt wat de impact zal zijn, maar bronnen op het Ministerie van Financiën zeggen aan Times of Suriname dat de prognose schommelt tussen 2 en 3,5 procent van het bruto binnenland­s product.

Naast Suriname mogen ook Antigua and Barbuda, Belize,

Dominica, Grenada, St. Lucia, St. Vincent and the Grenadines uit een pot van USD 66,7 miljoen trekken voor crisisbehe­ersing. Belize, dat vrijwel helemaal afhankelij­k is van toerisme, krijgt met USD 15 miljoen het grootste budget aangereikt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname