Times of Suriname

Wesley Sneijder gooit olie op het vuur met provoceren­de video

-

VOETBAL - Wesley Sneijder heeft dinsdagoch­tend op geheel eigen wijze gereageerd op het statement van de FSide. De harde kern van Ajax bracht maandag naar buiten dat de oud-middenveld­er ‘persona non grata’ is in Amsterdam, nu hij zich na zijn loopbaan veelvuldig identifice­ert met het uit zijn geboortest­ad afkomstige FC Utrecht. Sneijder lijkt zich er niets van aan te trekken en reed dinsdagoch­tend langs de Johan Cruijff ArenA, terwijl hij het nummer Utereg me stadje van Herman Berkien meezingt, zo is te zien op een video die hij op Instagram plaatste.

“In 2007 nam hij afscheid en vertrok naar Real Madrid, als dank heeft hij nog een schitteren­d afscheidsc­adeau gegeven in de vorm van een filmpje”, schreef de FSide maandag. “We droegen hem op handen en gunden hem alle successen van de wereld, en hoopte dat hij een grote ster in Europa zou worden. Dat werd ‘ie. Na het einde van zijn carrière, gaat zijn wijf (Yolanthe Cabau, red.) ervandoor, raakt ‘ie aan de fles, en hij begint zich samen met zijn broertjes te bemoeien met zijn geboortewi­jk Ondiep en die k*tclub die daar speelt.”

“Ook is meneer ineens FC Utreg-fan, doet popie jopie in de Galgenwaar­d, hangt allerlei prullaria op van zijn successen in zijn carrière behalve die van Ajax”, zo ging het verder. “Dat mag namelijk niet van de Utregse tyfuslijer­s die op de Bunnikside week in week uit zitten te janken dat er twee vlaggen in al die jaren van hun gestolen zijn en daar nog steeds niet overheen zijn. Is ‘ie al vergeten dat ‘ie in de jaren dat ie bij ons speelde vaak bedreigd is door deze Utregters, ook zijn familie was niet veilig?” Dat Sneijder van plan is om zijn afscheidsw­edstrijden in Utrecht te laten spelen, viel eveneens niet in goede aarde bij de supporters van zijn voormalige werkgever: “Hij heeft er nog nooit gespeeld. Heeft lak aan de club die hem de kansen en opleiding heeft gegeven! Heeft schijt aan de supporters die hem in het begin van zijn loopbaan gesteund hebben! Kortom hij slaat het begin van zijn succes over! Als klap op de vuurpijl, schreeuwt hij voor de bekerwedst­rijd tegen Ajax: ‘We gaan ze sloooopuhh­h, UUUUUtreg!’” (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname