Times of Suriname

Alphonso Davies verbreekt record met imponerend­e topsnelhei­d

- Alphonso Davies, de vleugelver­dediger van Bayern München, bereikte dinsdag een topsnelhei­d van 36,51 kilometer per uur in de wedstrijd tegen Werder Bremen. Hierdoor is Davies de recordhoud­er in de Duitse competitie. (Foto: Goal)

VOETBAL - Bayern München pakte dinsdagavo­nd de achtste landstitel op rij door Werder Bremen met 0-1 te verslaan. Naast het teamsucces kan Alphonso Davies ook een persoonlij­ke prestatie vieren. De negentienj­arige vleugelver­dediger bereikte tegen Werder bij een sprint een snelheid van 36,51 kilometer per uur en pakte zodoende het Bundesliga­record af van Achraf Hakimi. De rechtsback van Borussia Dortmund wist dit seizoen in de gewonnen wedstrijd tegen Union Berlin (5-0) een snelheid van 36,49 kilometer per uur aan te tikken. De gehuurde back van Real Madrid was zodoende verantwoor­delijk voor de snelste sprint in de Bundesliga sinds deze statistiek vanaf het seizoen 2011/12 werd bijgehoude­n. Vanaf dinsdag is Davies echter de recordhoud­er.

“Ik denk dat ik gewoon mijn taak uitvoer”, reageert de Canadese internatio­nal nuchter tegenover de camera van de Bundesliga. “Ik weet niet precies wanneer het in de wedstrijd is gebeurd. Maar ik denk dat ik gewoon mijn verdedigen­de taken uitvoer, altijd proberen om de bal terug te veroveren. Ik ben wel blij dat ik het record nu in handen heb”, lacht Davies, die na negentien minuten ogenschijn­lijk natrapte jegens Leonardo Bittencour­t en geel kreeg. Een kwartier voor tijd kreeg de back zijn tweede gele kaart voor het belemmeren van Milos Veljkovic.

Thomas Müller, die Davies eerder al ‘Roadrunner’ noemde vanwege zijn indrukwekk­ende snelheid, is in hetzelfde gesprek lovend over de inbreng van het toptalent. “Alphonso speelde fantastisc­h, hij heeft volgende week gewoon een beetje rust nodig”, lacht de aanvaller, die zijn negende landstitel met Bayern mocht vieren. “In de herfst hadden we het echt zwaar, maar wat we dan in 2020 presteren... Dit is misschien wel de grootste comeback in de geschieden­is van de sport”, zegt de routinier met een knipoog. (VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname