Times of Suriname

Vertrekken­de Silva maakt seizoen af bij Man City

-

VOETBAL - De Spaanse middenveld­er David Silva maakt het seizoen af bij Manchester City. Het contract van de 34-jarige Silva loopt aan het einde van deze maand af en hij gaat na tien jaar vertrekken bij de Engelse voetbalclu­b. Silva heeft echter beloofd dat hij de competitie afmaakt in het lichtblauw van de ‘Citizens’. Na een onderbreki­ng van drie maanden vanwege het coronaviru­s loopt de Premier League nu door tot eind juli.

“David blijft bij ons tot het einde van het seizoen”, zegt manager Pep Guardiola over zijn aanvoerder, die al sinds 2010 voor Manchester City speelt. “Hij zal zijn laatste wedstrijde­n bij ons zonder publiek spelen. Maar hopelijk kan hij samen met de club nog een passend afscheid organisere­n waar de fans wel bij kunnen zijn.”

De 125-voudig Spaans internatio­nal veroverde met City vier landstitel­s, twee keer de FA Cup en vijf keer de League Cup. Silva, die met Spanje in 2010 wereldkamp­ioen werd en ook twee keer het EK won, speelde eerder voor Valencia. Hij heeft nog niets losgelaten over zijn toekomstpl­annen. Silva wordt in verband gebracht met een overstap naar de Amerikaans­e club Inter Miami CF of een terugkeer naar Valencia. De Spanjaard heeft wel al aangegeven dat hij in de toekomst trainer wil worden. (De Telegraaf)

 ??  ?? David Silva maakt het seizoen af bij Manchester City en dan vertrekt de middenveld­er bij de club. (Foto: Goal)
David Silva maakt het seizoen af bij Manchester City en dan vertrekt de middenveld­er bij de club. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname