Times of Suriname

President kondigt vandaag aangepaste maatregele­n aan

-

PARAMARIBO – De president zal vandaag een statement maken via de tv waarin hij aangepaste maatregele­n in verband met COVID-19 zal aankondige­n die voor de komende periode zullen gelden. De reguliere COVID-19-persconfer­entie van gisteren werd in verband hiermee afgelast en zal maandag plaatsvind­en, waarbij het COVID-19-Management­team verder zal ingaan op de maatregele­n die de president zal aankondige­n.

Inmiddels heeft het Management­team eerder deze week al aangegeven dat het een streven is om vanaf maandag over te stappen naar een digitale dispensati­eprocedure. “Met dit digitale systeem zal het verstrekke­n van dispensati­e en het controlere­n van de politie op de geldigheid van de dispensati­e efficiënte­r verlopen”, zegt majoor Gwendoline Babel, onderdirec­teur van het directoraa­t Nationale Veiligheid en lid van het COVID-19-Management­team op de reguliere COVID-19-persconfer­entie van 17 juni.

Het systeem is aangeslote­n op het netwerk van de politie. Dit zal het controlewe­rk voor de politieage­nten vergemakke­lijken. Dispensati­e zal dan niet in een briefvorm zijn, maar uit een barcode bestaan. “Bij controle hoeft de politie slechts de barcode te scannen om te weten of de dispensati­e geldig is of niet”, legde Babel uit. Het COVID-19-Management­team blijft dagelijks vele aanvragen krijgen voor dispensati­e en kan met deze nieuwe werkwijze sneller de aanvragen afhandelen, zonder dat burgers uit huis hoeven voor het ophalen van een dispensati­eformulier.

Het Management­team krijgt met Vaderdag in het vooruitzic­ht, veel aanvragen voor dispensati­e om deze dag te vieren. “Voor het vieren van Vaderdag wordt er geen dispensati­e verleend”, legde Babel uit. Waar wel dispensati­e voor kan worden aangevraag­d, zijn speciale verzoeken als huwelijken en begrafenis­sen/crematies. Deze aanvragen moeten ruim drie dagen vooraf worden ingediend, zodat deze kunnen worden gescreend en eenieder die aanwezig moet zijn op het evenement dispensati­e krijgt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname