Times of Suriname

Bewoners flatbrand Wageningen gered

-

BRABANT - In het Brabantse Helmond en het Drentse Roden zijn donderdaga­vond zeer grote branden ontstaan. De brandweer rukte ook uit voor een brand in een Rotterdams autobedrij­f en voor een flatbrand in Wageningen, waar meerdere mensen van een balkon werden gered. Vanwege de rookontwik­keling was zowel in Helmond als in Roden een NL-Alert verstuurd in de betreffend­e omgevingen.

Aan de Vossenbeem­d in Helmond brak aan het begin van de avond brand uit in een voedselops­lag van Huijbregts Foodgroup. Volgens Omroep Brabant lagen in het bedrijf producten als olie, suiker en kruiden opgeslagen. Uit het pand sloegen metershoge vlammen en zwarte rookwolken waren tot in de wijde omtrek te zien. Rond 22.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester en ging het over op nablussen.

Aan de Kanaalstra­at in Roden ontstond een grote uitslaande brand in fietsenspe­ciaalzaak Bike Life. Volgens de brandweer begon de brand in een meterkast. Meerdere brandweerk­orpsen rukten uit, maar het pand was niet meer te redden. Rond 23.00 uur was het vuur onder controle, aldus de veiligheid­sregio.

Gewonde bij Wageningen

flatbrand

Ook in een flat aan de Riemsdijks­traat in het Gelderse Wageningen brak donderdaga­vond brand uit. Met een hoogwerker redde de brandweer meerdere mensen van een balkon, meldt Omroep Gelderland.

Eén bewoner is wegens het inhaleren van rook naar het ziekenhuis gebracht.

Twaalf appartemen­ten hebben brand- en rookschade opgelopen, meldt de brandweer. Voor een aantal bewoners is elders een overnachti­ngsplek geregeld. De rest mag in de loop van de avond terug naar huis.

Tot slot woedde er korte tijd een uitslaande brand in een autobedrij­f aan de Stolwijkst­raat in het Rotterdams­e stadsdeel IJsselmond­e. Bij het vuur kwam veel rook vrij, dat van verre te zien was. Rond 21.45 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’, aldus rijnmondve­ilig.nl.

Rijnmondve­ilig.nl

 ??  ?? Brandweerl­ieden zien hoe de vlammen uit het dak slaan van de Helmondse loods. (Foto: Pro Shots)
Brandweerl­ieden zien hoe de vlammen uit het dak slaan van de Helmondse loods. (Foto: Pro Shots)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname