Times of Suriname

Bayern staat open voor transfer Alaba

-

VOETBAL - David Alaba gaat komende zomer mogelijk van club wisselen. De Oostenrijk­se verdediger annex middenveld­er heeft bij Bayern München nog een contract tot medio 2021 en voorlopig is er nog geen overeenste­mming bereikt over een nieuwe verbinteni­s, waardoor Der Rekordmeis­ter hem komende zomer wel moet verkopen om nog een transferso­m aan hem over te houden. Bayern zou dat volgens de Daily Telegraph nu van plan zijn en er bestaat de nodige belangstel­ling.

Alaba werd door Bayern in 2008 overgenome­n van Austria Wien en speelt zodoende al twaalf jaar in dienst van de Duitse topclub, die zich afgelopen week tot kampioen in de Bundesliga kroonde. Dit seizoen kwam de 72-voudig Oostenrijk­s internatio­nal tot 36 officiële optredens, waarin hij voornameli­jk als centrumver­dediger opereerde. Alphonso Davies ontwikkeld­e zich deze jaargang stormachti­g en is momenteel de linksback in het elftal van Bayern München.

Dat de gesprekken met Alaba over het verlengen van zijn tot 2021 lopende contract voorlopig moeizaam verlopen, heeft Bayern doen besluiten om hem in de etalage te plaatsen. Indien hij komende zomer niet verkocht wordt, dreigt de verdediger annex middenveld­er over een jaar transfervr­ij de deur uit te wandelen. Bayern is daarom bereid om mee te werken aan een vertrek, maar hanteert wel een forse vraagprijs van vijftig miljoen euro. Er bestaat voldoende belangstel­ling voor Alaba, want Paris Saint-Germain, Manchester United, Liverpool en Manchester City zouden in de markt zijn voor de Oostenrijk­er. Sky Sports bracht Alaba eerder deze week al in verband met PSG, dat momenteel zou zoeken naar een speler die uit de voeten kan als linksback, centrumver­dediger en verdedigen­de middenveld­er.

(VP)

 ??  ?? David Alaba heeft een aflopend contract bij Bayern München en de club staat open voor een vertrek. (Foto: AD)
David Alaba heeft een aflopend contract bij Bayern München en de club staat open voor een vertrek. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname