Times of Suriname

Aantal COVID-19-besmetting­en Rosebel gestegen

-

PARAMARIBO - Het aantal werknemers van de dochterond­erneming van Iamgold/Rosebel Gold Mines dat besmet is met het nieuwe coronaviru­s is verder gestegen. De krant verneemt van diverse bronnen dat er nu 21 werknemers positief getest zijn op COVID-19.

Daarnaast zijn 135 werknemers momenteel in quarantain­e. De vorige week was dit aantal 88, terwijl het aantal positieve besmetting­en stond op 14. Op de plant van de dochterond­erneming van Iamgold/Rosebel Gold Mines ontstond de afgelopen week tumult, nadat bleek dat werknemers besmet zijn met het virus. Vanwege deze situatie ligt de plant van de multinatio­nal al langer dan een week plat.

Wat betreft de achtste coronadode, van wie werd gedacht dat het ging om een werknemer van deze multinatio­nal, blijkt dat achteraf niet het geval te zijn. Volgens de directie van het bedrijf had deze werknemer wel contact gehad met een besmette persoon. Nadat er testen zijn uitgevoerd, is vast komen te staan dat hij negatief getest is op COVID-19. De COVID19-website gaf gistermidd­ag aan dat er 314 positieve coronageva­llen zijn, waarvan 200 actieve cases. 106 personen zijn genezen. In quarantain­e zijn er 403 personen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname