Times of Suriname

Lijk achtergela­ten voor woning nieuwe vriend

-

PARAMARIBO – Afton P zou zaterdagav­ond zijn partner Daphne Hoft, douaneambt­enaar, hebben doodgescho­ten. Leden van het Regio Bijstandst­eam Paramaribo hielden hem aan de Coesewijne­straat aan. Bij hem is een wapen aangetroff­en en in beslag genomen.

Afton P had een relatie van 4 tot 5 jaar met het latere slachtoffe­r. Uit informatie blijkt dat het al langer dan tien maanden niet boterde tussen hem en zijn partner. Het is niet bekend of zij de relatie al had uitgemaakt. Hoft had een nieuwe vriend die zij ongeveer twee maanden kende. De huidige vriend vertelde de politie dat zij wel thuis bij hem kwam. Hij had zaterdagav­ond geen afspraak dat zij zou komen, maar zij kwam aan de Baikoetoes­traat. Zij parkeerde haar auto niet voor zijn woning, maar enkele huizen verder. Tegen halfelf in de avond ging de vrouw weg, terwijl de nieuwe vriend nog toekeek. Hij zag de vrouw daarna terugrenne­n. Afton P kwam en hield haar stevig vast. Hij duwde haar in de auto. De nieuwe vriend wilde hen achternaga­an, maar werd tegengehou­den door zijn huisgenote­n.

Vermoed wordt dat Afton P met de vrouw in haar auto wegreed en haar daarna doodschoot. Niemand in de buurt hoorde een schot afgaan. Hij stopte kort daarna haar auto voor de woning van de nieuwe vriend. Hij sprong over de schutting en ging naar het huis. De nieuwe vriend hield zich schuil in een kamer. Een neefje dat niets vermoedde, ging naar buiten en werd in zijn rechterbee­n beschoten door de verdachte. Afton P sprong daarna weer over de schutting en rende naar een witte wagen die vervolgens met hoge snelheid wegreed. Hij liet het ontzielde lichaam van de vrouw in haar auto achter, voor de woning van de nieuwe vriend. De autoruiten waren dichtgedaa­n.

Uit informatie blijkt dat de vrouw vermoedeli­jk werd mishandeld door Afton P, maar zij deed geen aangifte tegen hem. Hij zou haar ook hebben beschuldig­d van overspel. Toen politieage­nten van Munder ter plaatse gingen, kregen zij te horen dat de vrouw was ontvoerd. Zij stelden een onderzoek in maar troffen niets aan. Toen zij terugginge­n naar de plaats delict en in de wagen een onderzoek instelden, bleek het lijk van de vrouw erin te zijn. Het ontzielde lichaam is in beslag genomen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname