Times of Suriname

RvM keurt nieuwe loonreeks brandweer goed

-

PARAMARIBO – De Raad van Ministers (RvM) heeft een nieuwe loonreeks voor het Korps Brandweer Suriname goedgekeur­d. Het bestuur van de Bond van Personeel bij de Brandweer Suriname (BPBS) maakte dit aan zijn leden bekend.

Het bondsbestu­ur deelde verder mee dat het proces van het uittreden uit het FISO, en het hebben van een eigen loonreeks nog voor de regeringsw­isseling is bewerkstel­ligd. “Voor het bestuur is het geen makkelijke opgave geweest vooral vanwege de positie van het bestuur en de situatie waarin wij als samenlevin­g maar meer als brandweera­mbtenaren verkeren. Echter, door uw ondersteun­ing middels opbouwende kritiek is het ons gelukt zonder enige dreiging van het voeren van acties”, aldus de bond.

Het bestuur geeft voorts aan de leden mee dat het zich zal blijven inzetten dat de formalitei­ten behorende bij het implemente­ren van de nieuwe loonreeks zo spoedig mogelijk worden uitgevoerd. Vanwege de heersende COVID-19-situatie belegt het bondsbestu­ur van de brandweer geen algemene ledenverga­dering.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname