Times of Suriname

Dest wil weg bij Ajax

-

VOETBAL - Sergiño Dest is niet van plan om volgend seizoen nog voor Ajax te spelen, zo meldt Sky Deutschlan­d. De rechtervle­ugelverded­iger heeft naar verluidt duidelijkh­eid gegeven aan de clubleidin­g van de Amsterdamm­ers over zijn toekomst en wenst alleen naar Bayern München te verkassen. Daarmee worden Barcelona en Paris Saint-Germain, de andere geïnteress­eerde clubs, buitenspel gezet.

Volgens de Duitse tak van Sky heeft Dest de afgelopen dagen met de directie van Ajax gesproken. De negentienj­arige rechtsback heeft daarbij een akkoord bereikt met directeur voetbalzak­en Marc Overmars: Ajax laat Dest gaan, indien het juiste bod binnenkomt. De hoofdstede­lingen verlangen naar verluidt tussen de twintig en dertig miljoen euro.

Eerder bracht Voetbal Internatio­nal nog naar buiten dat Ajax een poging heeft ondernomen om Dest langer te behouden. De Amsterdamm­ers wilden de huidige verbinteni­s van de verdediger, die medio 2022 afloopt, met een of meerdere jaren verlengen, maar Dest heeft daar geen gehoor aan gegeven. De Amerikaans internatio­nal wil komende zomer de overstap maken naar de absolute top.

Al geruime tijd doen geruchten de ronde over het vertrek van Dest, die pas één jaar onderdeel uitmaakt van de hoofdmacht van Ajaxtraine­r Erik ten Hag. Mocht een transfer naar Bayern München doorgang vinden, dan zal Dest de concurrent­ie aan moeten gaan met Frans internatio­nal Benjamin Pavard. Dest speelde in het afgebroken seizoen 35 officiële wedstrijde­n voor Ajax en kwam daarin tot 2 goals en 6 assists. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname